OVER ONS2020-10-29T13:50:22+00:00
AANMELDEN!

The Pilates Method – Contrology (The Art of Control)

In het kort bestaat Pilates uit een bewegingssysteem dat flexibiliteit, kracht en controle samenbrengt. De methode is gebaseerd op de volgende zes pijlers: concentratie, controle, centriciteit, vloeiende bewegingen en ademhaling.

Joseph Pilates heeft zijn diepgaande kennis van het menselijke lichaam en zijn inzichten om zijn eigen lichamelijke en geestelijke zwaktes te overwinnen en te versterken, kunnen verenigen. Zijn methodedie hij de kunst van controle noemde, heeft de afgelopen 100 jaar zijn nut bewezen. Hij is een ware visionair geweest met een Zeitgeist die de tand der tijd heeft kunnen weerstaan.

De Pilates methode is gebaseerd op de kracht van weerstand door het gebruik van veren en zwaartekracht. In tegenstelling tot het gebruik van gewichten kan het lichaam lange en soepele spiermassa opbouwen. Wanneer de authentieke Pilates methode toegepast wordt kan het lichaam, op korte termijn, veranderen.

Voor wie is Pilates geschikt?

Pilates is voor iedereen en kan worden aangepast aan alle leeftijden en lichaamscondities.. Het is een ideale manier om vol energie en dynamiek , fit te blijven. Het regelmatig volgen van Pilates helpt tegen stress en brengt balans tussen lichaam en geest. Pilates werkt daarnaast aan een sterke core (buikspieren en rugspieren) betere houding en voorkomt daardoor rugklachten, schouderpijn en andere fysieke disbalans. Pilates heeft vele atleten geholpen om hun prestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en bij trauma’s, een snel herstel te bevorderen.

Authentieke Pilates versus algemene Pilates

In de authentieke Pilates methode wordt er gebruik gemaakt van apparatuur en wordt er voor de cliënt een gestructureerde en aangepaste oefenreeks aangeboden, dit in tegenstelling tot de veel gebruikte varianten op vele sportscholen in Europa. Om veilig en vooral doelmatig te werk te gaan dient Pilates bij een gecertificeerd Pilates instructeur te worden gevolgd. Die heeft namelijk volledige kennis van de methodiek en kan derhalve de juiste oefeningen voorschrijven en laten uitvoeren zodat de cliënt het maximaal haalbare resultaat kan behalen.

Romana’s Pilates, dicht bij de oorsprong

Romana’s Pilates is het bedrijf dat door Romana en Sari is opgericht. Beide hebben decennia lang nauw samengewerkt met Joseph en Clara Pilates dus dicht bij de oorsprong! Zo heeft de Pilates methode kunnen voortbestaan. Iedereen die tegenwoordig de studie volgt wordt op de een of andere manier teruggeleid naar Romana. Sterker nog, zijn of haar docent of de docent van zijn of haar docent heeft waarschijnlijk met of bij Romana getraind. Hoe nauwer de connectie hoe meer er gewerkt wordt met de methodiek

Iedereen die tegenwoordig Pilates bestudeert, kan zijn wortels op de een of andere manier herleiden naar Romana. In feite werd hun leraar, of de leraar van hun leraar of de leraar van hun leraar, opgeleid via Romana's stijl of door Romana zelf. Hoe dichter deze verbinding bij de wortels ligt, hoe dichter het werk is bij de manier waarop het door Joseph Pilates zelf was bedoeld.

Contact

Den Haag
Pilates Studio

Keizerstraat 32
2584 BJ Den Haag
070 350 8684

Pilates

The Pilates method can be resumed in three words: Strenght, Strech and Control.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch