Openingstijden

Den Haag:
Ma t/m Do: 9:00-20:30.
Vrijdag 8:30 - 17:00.

Rotterdam:
Ma t/m Do: 9:00 - 20:30.
Vrijdag 9:00 - 17:00.

 

 

 

Management

marjorie-managementMarjorie Oron was de eerste erkende pilates trainer in de pure pilates methode, in Nederland. Zij heeft op 6 november 1994 de eerste compleet geoutillieerde studio geopend in de Keizerstraat in Scheveningen. (ergens in een hoek)

Na haar allround dansopleiding aan de Rotterdamse dansacademie, danste Marjorie 4 jaar bij het modern/jazz gezelschap "Djazzex". Vervolgens vertrok ze naar het klassieke gezelschap"Dänce Theatre of Harlem", waar een oude enkelblessure door het veelvuldige "spitzenwerk" wederom de kop opstak. Zij kreeg door een orthopaedisch chirurg als therapie de pilatesmethode voorgeschreven, en moest leren om haar enkels niet verkeerd te belasten , oftewel een economischere manier van werken in de dagelijkse balletlessen leren. De bewustwording van de mogelijkheden en beperkingen binnen haar eigen lichaam, een zo goed getraind lichaam, een ware openbaring. De enkelklachten bleven en het leek een chronische klacht te zijn geworden, een die alleen met rust kon overgaan. Zij besloot er een jaar tussenuit te gaan en kwam terug naar Nederland. Hier kreeg ze een baan aangeboden bij haar oud gezelschap "Djazzex"als balletmeester/repetitor van het gezelschap. Hier moest ze zoeken, zoeken naar een weg om van uitvoerend danseres een goede docent te worden, die een meerwaarde kon brengen aan het dansgezelschap. Om de dagelijkse balletles te kunnen geven heeft zij teruggegrepen naar haar ervaring met de pure pilatesmethode, een die haar een enorme kracht heeft gegeven, om de les op een economische manier te kunnen uitvoeren. Op een efficiente wijze je lichaamsgewicht leren gebruiken en met je "Powerhouse", en een goede alignment van de gewrichten , je gewrichten te leren ontlasten in plaats van overbelasten. Door de resultaten die Marjorie behaalde met de dansers( minder blessures) en de getoonde interesse van chiropractoren en fysiotherapeuten , besloot zij om naar New York te vertrekken en de pilates methode te bestuderen. Zij raakte helemaal "begeistert door Pilates", waar Master Teacher Romana Kryzanowska haar onder haar vleugels nam en haar in de pure methode onderwees. Romana Kryzanowska, die als taak had het erfgoed van Joseph Pilates te beschermen en te verspreiden. Tijdens de opleiding liep zij ook stage bij verschillende manueel en fysio therapeuten, om zo haar kennis over blessures te vergroten. In New York was de methode inmiddels al uitgegroeid tot een die door vele non dansers werd beoefend, als zijnde therapie in verband met blessures of als reguliere lichaamstraining, maar compleet anders dan fitness.

Terug in Nederland begon de echte reis, de studio groeide gestaag op de Keizerstraat 167 en in 1999 was het tijd om uit te gaan breiden. Een grote verbouwing van het pand aan de Keizerstraat 32, heeft geresulteerd in het" mekka "van de nu vele Romana's Pilates getrainde trainers en studio,s in Europa en de VS. De Pilates Studio was het eerste erkende opleidingscentrum in Europa, een die Romana eigenhandig heeft geopend, en haar zegen heeft gegeven. De studio is in de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een mooie sfeervolle plek, waar studenten en reguliere klanten uit binnen en buitenland trainen en vertoeven tijdens de intense opleiding tot trainer in de pure methode. Marjorie Oron is a level 2 Teacher Trainer in Romana's Pilates en regionaal directeur van Europa.

Verbonden aan de Rotterdamse Dansacademie, als pilatesdocent en klassieke docent, kon het ook niet uitblijven dat deze methode nu ook in het curriculum van de meeste danscacademies is
opgenomen. Hetgeen voor de dansers van deze tijd geen overbodige luxe is, gezien het feit dat het dansvak steeds fysieker is geworden. De vraag van het dansgezelschap "Danceworks Rotterdam" en de studenten van de Rotterdamse Dansacademie, heeft geresulteerd in het openen van een kleine studio in Rotterdam(Mei 2000) in het Danceworks pand aan de s,Gravendijkwal.

jane-management

In deze onderneming is zij partners met , Jane Poerwoatmodjo . Zij is een ex-danseres van het gezelschap " Djazzex", en "Claude Pilon' in Canada. Zij heeft de pilatesmethode beoefend in het gezelschap " Djazzex " en besloten om de opleiding te gaan volgen. Jane is opgeleid door Juanita Lopez in Chicago, en heeft haar eindexamen gedaan bij Roman Kryzanowska. Zij heeft haar dansvakopleiding als dansdocente ook volbracht aan de Rotterdamse Dansacademie te Rotterdam, waar zij ook jarenlang de pilateslessen heeft verzorgd. De jarenlange toewijding aan de methode en de Pilates Studio in Den Haag heeft haar tevens een teacher trainer level 3 status opgeleverd binnen de organisatie.

De Pilates studio Rotterdam is in 2009 van locatie veranderd en is nu een waar plaatje aan de Slaak te Rotterdam. Een mooie verbouwde ruimte, die van dependance is uitgegroeid tot een volwaardige Pilates Studio .

Een pure pilates studio op iedere hoek van de straat, dat was Joe,s grootste droom. Het in stand houden van zijn erfgoed is voor ons dagelijks een bron van inspiratie om de missie te volbrengen.